Μπουρεκάκια από Σίκαλη

Συστατικά

Συνολικός χρόνος : 30 λεπτά

Αυτή η ιδέα είναι από ένα παραδοσιακό βαθιού τηγανίσματος Ινδικό πιάτο που λέγεται “Sabudana (Tapioca) Vada”.  Όλα τα παραδοσιακά πιάτα βαθιού τηγανίσματος μπορούν να μετατραπούν σε πιο υγιεινές συνταγές.

1. 1/2 κούπα Σίκαλη
2. 1 μεγάλη Πατάτα
3. 1/4 κούπας ψιλοκομμένος Κολίανδρος
4. 1/8 κούπας ψημένα και σπασμένα χοντροκομμένα Φιστίκια
5. 2 κουταλιές λάδι Καρύδας
6. Αλάτι για τη γεύση

Διαδικασία

1. Προσθέστε 1.5 κούπες νερό στην σίκαλη σε ένα μπολ και μαγειρέψτε την στον ατμό μέχρι να γίνει.  Χρειάζεται 20 περίπου λεπτά.  Για να το επιταχύνετε, φουσκώστε προηγουμένως τους σπόρους για 1 – 2 ώρες.
2. Κόψτε την πατατα σε 4 μεγάλα κομμάτια και μαγειρέψτε την στον ατμό μέχρι να γίνει.  Χρειάζεται 7 – 10 λεπτά.  Μπορείτε να μειώσετε το χρόνο προσθέτοντας πατάτες στον ατμομάγειρα κατά τα τελευταία 10 λεπτά του μαγειρέματος της σίκαλης.                                   3. Κόψτε τις πατάτες για να πάρετε μικρότερα χοντροκομμένα κομμάτια.
4. Προσθέστε την σίκαλη, την πατάτα, αλάτι, τα φιστίκια, τον κολίανδρο και ανακατέψτε καλά.
5. Θερμάνετε ένα κεραμικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
6. Φτιάξτε μικρά μπουρεκάκια με το χέρι από το παραπάνω μείγμα και βάλτε τα στο τηγάνι.
7. Αφείστε τα να ψηθούν για λίγο, γυρίστε και ψήστε για λίγο και την άλλη πλευρά.
8. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και χύστε λάδι καρύδας πάνω και στις δυο πλευρές από τα μπουρεκάκια.
9. Σερβίρετέ τα μόνα τους ή μαζί με σάλτσα ή σάλτσα από φιστίκια και καρύδα όπως φαίνεται στην εικόνα.

Περισσότερες συνταγές για Σίκαλη :
1. Σαλάτα: Μαγειρέψτε σίκαλη στον ατμό και προσθέστε πολλά λαχανικά και φασόλια στον ατμό.  Γίνεται ένα θρεπτικό φαγητό.


2. Κρέπες από Σίκαλη : Φουσκώστε την σίκαλη από το βράδυ, περάστε την από το μπλέντερ και φτιάξτε τις κρέπες.


3. Κέικ (Idlis) από Σίκαλη στον Ατμό: Φουσκώστε την σίκαλη από το βράδυ.  Φουσκώστε αλεύρι από χοντροκομμένους κόκκους ρυζιού από το βράδυ.  Βάλτε την σίκαλη στο μπλέντερ, προσθέστε το αλεύρι ρυζιού και χύστε το μείγμα σε ρηχές φόρμες.  Βάλτε τα στον ατμό και σερβίρετε με κάθε είδους σάλτσα.  Σημείωση: η προσθήκη αλευριού ρυζιού είναι προαιρετική, αλλά κάνει τα κέικ αφράτα και φουσκωτά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *