
Χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές συνταγές στην Ινδία. Είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθεί ακόμα και σε δοχεία ή απλά κουτιά από αλουμινόχαρτο.
Θρεπτική Αξία: Πολύ καλή πηγή Σιδήρου, Βιταμίνης Κ, Πρωτείνης. Ο ωμός χυμός ελέγχει την ινσουλίνη και έτσι συστήνεται για διαβητικούς. Έχει πολλές ίνες και συστήνεται για τη δυσκοιλιότητα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νικοτινικό οξύ και προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών. Η ζύμη από τους σπόρους της εφαρμόζεται στο δέρμα του κεφαλιού για τη θεραπεία της πιτυρίδας παραδοσιακά στην Ινδία.
Συνταγές:
1. Με ρύζι : Ανακατέψτε στο τηγάνι ένα ματσάκι από φύλλα Τριγωνέλλας. Πρόσθεσε σε αυτό 1 κούπα πλυμένο ρύζι (κατά προτίμηση λευκό μπασμάτι) και ανακατέψτε στο τηγάνι. Μετά από 3 λεπτά προσθέστε αλάτι για τη γεύση, μερικά κομμάτια ψημένο σκόρδο για τη γεύση και 1.5 κούπα νερό και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να γίνει. Προαιρετικά συστατικά είναι πατάτες, πράσινα τσίλι, κρεμμύδια, ντομάτες και ψημένοι σπόροι κύμινου. Λάδι και βούτυρο καρύδας θα δώσουν περισσότερη γεύση σ’ αυτό το ρύζι.
2. Με πατάτες : Αχνίστε/Μαγειρέψτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με κλεισμένο το καπάκι 2 μεγάλες πατάτες και ένα μεγάλο ματσάκι από φύλλα Τριγωνέλλας. Πρόσθεσε αλάτι, λάδι και μπαχαρικά της επιλογής σου. Σερβίρεται με ψωμί.

4. Σε σούπες : Μαγειρέψτε τα με φακές της επιλογής σου.
6. Γεμιστό Ψωμί: Το παραδοσιακό επίπεδο γεμιστό ψωμί φτιάχνεται στην Ινδία με αυτά τα φύλλα. Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να αναμιχθούν μέσα στην ζύμη του Ελληνικού ψωμιού και να ψηθούν. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν γέμιση στην Πίτα, όπως χρησιμοποιείται το σπανάκι.