Ζυμαρικά από Αλεύρι Pεβιθιού στον Ατμό (Muthia)

Συνολικός χρόνος : 20 λεπτά

Συστατικά

1. 1 κούπα αλεύρι ρεβιθιού
2. 1 ματσάκι από ψιλοκομμένα Πράσινα Φυτά.  Μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε από τα παρακάτω : Κολίανδρος, Σπανάκι, φύλλα από Τριγωνέλλα.
3. 1 μικρό μωβ Λάχανο τριμμένο στον τρίφτη (προαιρετικό, το Μωβ λάχανο δίνει ένα μωβ χρώμα σε αυτό το πιάτο και επίσης είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να φάμε αυτό το λαχανικό)
4. 1/2 κουταλάκι Τζίντζερ τριμμένο στον τρίφτη (προαιρετικό)
5. Αλάτι για τη γεύση
6. Νερό όσο χρειαστεί
7. Λάδι

Διαδικασία

1. Ετοιμάστε τον ατμομάγειρα.  Μέχρι να φτάσουμε στο βήμα 4, το νερό θα πρέπει να βράζει.
2. Αναμείξτε τα 1-5 συστατικά καλά.
3. Φτιάξτε τα  αργά μια ζύμη προσθέτοντας νερό λίγο λίγο.  Η ζύμη θα πρέπει να είναι σχεδόν όπως η ζύμη του ψωμιού.
4. Φτιάξτε μικρά σχήματα της επιλογής σας και βάλτε τα στον ατμομάγειρα.


5. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν.  Ξέρετε ότι έγιναν όταν το πηρούνι βγαίνει έξω καθαρό.  Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά.


6. Βγάλτε τα έξω και χύστε πάνω τους γενναιόδωρα λάδι και στις δυο πλευρές.  Μπορείτε επίσης να κόψετε τα ζυμαρικά σε μικρότερα κομμάτια με ένα μαχαίρι αν θέλετε.
7. Σερβίρετε.  Προσθέστε μερικούς σπόρους από λευκό σουσάμι από πάνω για να τα κάνετε πιο ωραία :) .

Περισσότερες συνταγές με αλεύρι ρεβιθιού bengal βρίσκονται εδώ:

Πακόρας στον Ατμό (είδος Ζυμαρικού)

Βέγκαν Ντόκλα (πιάτο με αλεύρι ρεβιθιών στον ατμό)

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε κρέπες με αυτό το αλεύρι.  Απλά προσθέστε πράσινα φυτά της επιλογής σας, προσθέστε νερό για να φτιάξετε μια μέτρια αραιή ζύμη που ρέει και φτιάξτε κρέπες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *