Ωμό Γιαούρτι Βέγκαν και Βούτυρο Γάλακτος (Χωρίς Σόγια)

Συστατικά :

1. 1/2 κούπα σπόροι Ηλίανθου.

2. 1/4 κούπα γάλα Καρύδας.

3. Χυμός από 1 λεμόνι.

Προετοιμασία:

1. Ανακατέψτε τα όλα με αρκετό νερό ώστε να γίνει ένα μείγμα με συνοχή σαν γιαούρτι.
2. Αφήστε το να ζυμωθεί για 2-3 ώρες ανάλογα με τον καιρό.
2. Βάλτε το στο ψυγείο.

Χρήσεις :
1. Όπως θα χρησιμοποιούσατε γιαούρτι σε κάθε πιάτο.
2. Φτιάξτε βούτυρο γάλακτος προσθέτοντας πολύ νερό και αλάτι/ζάχαρη/μπαχαρικά για τη γεύση.
3. Σαν σάλτσα για τη σαλάτα όπως στην Σαλάτα Σίκαλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *