Σαλάτα Σίκαλης

1. 1 κούπα σίκαλη.
2. 3 μεγάλα αγγούρια.
3. 1 μεγάλο κρεμμύδι.

 

Για την σάλτσα παρακαλώ δείτε Βούτυρο γάλακτος Βέγκαν.

Προετοιμασία :

1. Αν είσαι 100% ωμοφάγος, απλά μούλιασε σίκαλι για μια ώρα.  Αν όχι, μαγείρεψέ την στον ατμό για 10 λεπτά.  Βεβαιώσου ότι δε θα γίνει σαν ζύμη.  Οι σπόροι θα πρέπει ακόμα να είναι ξεχωριστοί και με άθικτο το σχήμα τους.
2. Κόψε τα αγγούρια και το κρεμμύδι σε κύβους μεσαίου μεγέθους.
3. Πλύνε και σούρωσε την σίκαλη κάτω από κρύο νερό.
3. Χύσε πάνω της την σάλτσα, ανακάτεψε καλά και βάλτα στο ψυγείο ή απλά βάλε στο ψυγείο την σαλάτα και χύσε την σάλτσα επάνω την ώρα του φαγητού.  Μπορείς, αν θέλεις, να προσθέσεις οποιαδήποτε άλλα λαχανικά στην σαλάτα όπως Μαρούλι, Μπρόκολο, Ντομάτες κλπ.

Σερβίρισμα :
Για 2 άτομα ένα ζεστό μεσημέρι του καλοκαιριού.

Σερβίρετε κρύο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *