Ωμή/Μαγειρεμένη στον ατμό Μελιτζάνα

Συστατικά

  1. 1 μεγάλη Μελιτζάνα
  2. 1 κουταλάκι  χυμού λεμονιού
  3. 2-4 σκελίδες Σκόρδου
  4. Αλάτι για τη γεύση
  5. Πρέζα από σκόνη Κουρκούμης
  6. 1/4 κούπας ψιλοκομμένο Κόλιαντρο
  7. 3-5 φύλλα Κάρυ
  8. 2 κουταλάκια του γλυκού οργανικό λάδι ψυχρής έκθλιψης
  9. ½ κουταλάκι του γλυκού σιναπόσποροι
  10. ½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι Κύμινου
  11. ¼ κουταλάκι του γλυκού σπόροι Μοσχοσίταρου
  12. 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι Κολίαντρου
  13. 1 κουτάλι της σούπας σουσαμόσποροι

Διαδικασία

Προαιρετικά μαγειρέψτε ελαφρά στον ατμό τα κομμάτια της μελιτζάνας. Προαιρετικά μαγειρέψτε στον ατμό τις σκελίδες σκόρδου αν δεν είστε συνηθισμένοι να τρώτε ωμό σκόρδο.

Αλέστε όλους τους σπόρους σε ένα γουδί ή σε συσκευή άλεσης.
Αλέστε το υλικό των σπόρων μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά.
Τελειώσατε!

Φάτε με κρακεράκια, ψωμί, ρύζι ή σκέτο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *