Πολλαπλές Χρήσεις της Μαγειρικής Σόδας

Unknown

Δεν χρησιμοποιώ πια στο σπίτι χημικά που βλάπτουν το περιβάλλον.  Χρησιμοποιώ μαγειρική σόδα αντί για ΠΟΛΛΑ άλλα πράγματα.   Ελέγξτε αυτό το κανάλι που τα δείχνει όλα με έναν εξαιρετικό τρόπο.
http://www.youtube.com/user/AHBakingSoda?feature=watch
Τα άλλα πράγματα για τα οποία χρησιμοποιώ τη μαγειρική σόδα εκτός από όσα δείχνουν τα παραπάνω βίντεο είναι:
1. Καθαρίζω τα σκουλαρίκια μου.  Απλά προσθέστε μια πρέζα μαγειρικής σόδας σε ένα μπολ νερό και αφήστε τα σκουλαρίκια σας μέσα στο μπολ κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μέχρι το πρωί η βρωμιά θα έχει φύγει από τα σκουλαρίκια.
2. Καθαρίζω τις κηλίδες των βάζων ανάμειξης και λίπη λαδιού από λάμπες.  Απλά προσθέστε μια χούφτα μαγειρικής σόδας σε μια λεκάνη νερό και βουτήξτε τα οικιακά σας σκεύη, τις λάμπες και οτιδήποτε άλλο μέσα κατά τη διάρκεια της νύχτας.  Το πρωί απλά χρησιμοποιείστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τα καθαρίσετε.  Μην ανησυχείτε, δε θα χρειαστεί να ξοδέψετε πολλή ενέργεια ή χρόνο καθαρίζοντάς τα όπως θα κάνατε αλλιώς. Απλά ένα γρήγορο βούρτσισμα είναι αρκετό.  Και τα σκεύη σας και οι λάμπες λαδιού θα είναι καθαρά χωρίς στίγματα.
3. Καθαρίζω λεκέδες από ξύλινα τραπέζια.  Τρίψτε λίγη μαγειρική σόδα (+ λίγο ξύδι αν έχετε) με μερικές σταγόνες νερό και το αφήνετε τη νύχτα.  Σκουπίστε το πρωί με ένα υγρό πανί.
4. Καθαρίζω λεκέδες στα ρούχα.  Τρίψτε λίγη μαγειρική σόδα με μερικές σταγόνες νερό και αφήστε τη κατά τη διάρκεια της νύχτας.  Πλύνετε μόνο το λερωμένο τμήμα το πρωί ή απλά βάλτε τα ρούχα στο πλυντήριο ως συνήθως.
5. Ραντίστε λίγη μαγειρική σόδα στον κάδο των σκουπιδιών στην κουζίνα σας αν μυρίζει. Απορροφά τις άσχημες μυρωδιές αρκετά γρήγορα.
6. Μια φορά η γάτα του γείτονα κατούρησε το χαλί μου.  Χρησιμοποίησα μαγειρική σόδα για να ξεφορτωθώ τη μυρωδιά.
7. Φτιάχνω οδοντόκρεμα με αυτήν.  Μαγειρική σόδα + οποιοδήποτε ξηρό βότανο/μπαχαρικό όπως γαρίφαλο, κανέλα, μέντα, βασιλικός + ελάχιστο αλάτι λαδιού καρύδας.
8. Για να σφουγγαρίσετε το πάτωμα.  Προσθέστε μια χούφτα μαγειρικής σόδας + το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο για ένα ωραίο άρωμα και για να κρατάει τα ζωύφια μακριά από το σπίτι σας σε έναν κουβά νερό και σφουγγαρίστε το πάτωμα!

Αν γνωρίζετε άλλες χρήσεις της μαγειρικής σόδας σας παρακαλώ να τις μοιραστείτε εδώ.