Πράσινο Μπουρίτο


Συστατικά :

  1. Κούπες από σχηματισμένα φύλλα λάχανου ή μαρουλιού επιλογής σας : 6
  2. Λέμόνια : 2
  3. Κινόα : ½ Κούπας
  4. Πιπεριά Καμπανούλα : 1 Μεγάλη
  5. Αβοκάντο : 1 Μεγάλο
  6. Λάδι : 1 κουταλιά
  7. Αλάτι για τη γεύση

Μέθοδος παρασκευής :

  1. Πλύντε τα φύλλα του μαρουλιού και αποξηράντε τα στον ήλιο για λίγα λεπτά ώστε το νερό τους να εξατμιστεί ή σκουπίστε τα με χαρτί.
  2. Βάλτε λάδι σε ένα μικρό μπολ.  Προσθέστε μια πρέζα αλάτι.  Βουτήξτε μισό λεμόνι μέσα του και μετά σκουπίστε το λεμόνι σε κάθε φύλλο.  Ενώ σκουπίζετε το λεμόνι, στραγγίζετέ το λίγο.  Αφήστε τα φύλλα να μαριναριστούν.  Αυτή η διαδικασία τα κάνει πιο μαλακά και απομακύρνει την γεύση του ωμού πράσινου.
  3. Φτιάξτε λεπτές μακριές λωρίδες από πιπεριές καμπανούλες.  Χύστε το λάδι που απέμεινε στο μπολ πάνω τους.  Ρίξτε τους λίγο χυμό λεμονιού.  Και αφήστε τες να μαριναριστούν.
  4. Τώρα βάλτε το κίνοα να μαγειρευτεί στον ατμό.
  5. Απλώστε κινόα μαγειρεμένο στον ατμό πάνω σε κάθε φύλλο.  Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε λάδι, αλάτι και μπαχαρικά της επιλογής σας στο κίνοα.
  6. Κόψτε λεπτές μακριές λωρίδες από αβοκάντο.
  7. Διακοσμείστε με τις λωρίδες της πιπεριάς και του αβοκάντο κάθε φύλλο. Μπορείτε να βάλετε και τα παιδιά σας να διακοσμήσουν τα μπουρίτο, ώστε κάθε μπουρίτο να φαίνεται διαφορετικό!
  8. Σερβίρετε.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *