Λεπτές Κρέπες από Φαγόπυρο (Απλές και γεμιστές)

 

 

Συστατικά :

Για τις Κρέπες:

  1. Αποφλοιωμένο φαγόπυρο : 3 κούπες
  2. Σπόροι τριγωνέλλας : 1 κουταλάκι

Για τη γέμιση :

  1. Πατάτες : 3
  2. Κρεμμύδι : 1
  3. Λάδι : 1 κουταλιά
  4. Τζίντζερ : ½ κουταλάκι τριμμένο
  5. Αλάτι για τη γεύση
  6. Κολίανδρος/Μαϊδανός για το γαρνίρισμα

Μέθοδος παρασκευής :

Ζύμη Κρέπας :

  1. Μουλιάστε τους σπόρους του φαγόπυρου και της τριγωνέλλας μαζί όλη τη νύχτα.  Οι σπόροι της τριγωνέλλας δίνουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα στις κρέπες.
  2. Ανακατέψτε τους στο μπλέντερ με 1 κούπα νερό το πρωί.  Θα γίνουν μια όμορφη ρευστή ζύμη.  Όχι πολύ πυκνή αλλά ούτε και πολύ λεπτή.

Γέμισμα :

  1. Κόψτε κάθε πατάτα σε κομμάτι μεγέθους μπουκιάς.
  2. Βάλτε τις στον ατμό μέχρι να γίνουν.
  3. Κόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές μακριές λωρίδες.
  4. Βάλτε τις στον ατμό για 3 λεπτά.
  5. Μεταφέρτε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ένα μπολ.
  6. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Απλή Κρέπα :

  1. Ζεστάνετε το τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία.
  2. Μόλις ζεσταθεί, πάρτε ένα βαθύ μεγάλο κουτάλι και γεμίστε το με τη ζύμη και απλώστε το πάνω στο τηγάνι για να πάρει ένα μεγάλο στρογγυλό σχήμα.
  3. Μόλις οι πλευρές του σηκωθούν από το τηγάνι, είναι ώρα να γυρίσετε την κρέπα.
  4. Γυρίστε την και κρατήστε την για ένα λεπτό.
  5. Βγάλτε την έξω και βάλτε την σε ένα πιάτο.
  6. Απλώστε λίγο λάδι επάνω της.  Η απλή κρέπα είναι έτοιμη.  Φάτε την με κέτσαπ ντομάτας ή με τζίντζερ/μέντα/κολίανδρο/σάρκα καρύδας (όπως φαίνεται στην φωτογραφία).  Θα καλύψουμε φαγητά με σάρκα καρύδας στο μέλλον.

 

 

 

 

Κρέπα Ρολό :

  1. Ζεστάνετε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Όταν ζεσταθεί, πάρτε ένα βαθύ μεγάλο κουτάλι και γεμίστε το με ζύμη κρέπας και απλώστε την πάνω στο τηγάνι για να κάνει ένα μεγάλο οβάλ σχήμα.
  3. Μόλις οι πλευρές του σηκωθούν από το τηγάνι, είναι ώρα να γυρίσετε την κρέπα.
  4. Γυρίστε την και κρατήστε την για ένα λεπτό.
  5. Βγάλτε την έξω και βάλτε την σε ένα πιάτο.
  6. Απλώστε λίγο λάδι επάνω της.  Βάλτε λίγο γέμισμα πατάτας στη μία άκρη και γυρίστε την σε ρολό.

Κρέπα Χωνί :

  1. Ζεστάνετε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Όταν ζεσταθεί, πάρτε ένα βαθύ μεγάλο κουτάλι και γεμίστε το με ζύμη κρέπας και απλώστε την πάνω στο τηγάνι για να κάνει ένα μεγάλο στρογγυλό σχήμα.  Τώρα κόψτε αμέσως μια γραμμή από το κέντρο προς την άκρη με ένα πλαστικό/ξύλινο κουτάλι/πηρούνι.
  3. Μόλις οι πλευρές του σηκωθούν από το τηγάνι, είναι ώρα να γυρίσετε την κρέπα.
  4. Γυρίστε την και κρατήστε την για ένα λεπτό.
  5. Βγάλτε την έξω και βάλτε την σε ένα πιάτο.
  6. Απλώστε λίγο λάδι επάνω της.  Βάλτε λίγο γέμισμα πατάτας στη μία άκρη και γυρίστε την σε ρολό.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *