Σάντουιτς με φύτρα

Συστατικά :

  1. Κεφάλι Μαρουλιού : 1 μικρό
  2. Ντομάτα : 1 Μεσαίου μεγέθους
  3. Αβοκάντο : 2 Μεγάλα
  4. Κρεμμύδι : 1/8 ή Ανοιξιάτικα Κρεμμύδια (φρέσκα κρεμμυδάκια) : 1 ματσάκι
  5. Αλάτι με βότανα για τη γεύση (Το αλάτι με βότανα δεν είναι παρά αλάτι αναμεμιγμένο με αποξηραμένα βότανα της επιλογής σας)
  6. Ξηροί καρποί Μακαντάμια : 10 για να φτιάξετε Βέγκαν τυρί παρμεζάνα
  7. Φύτρα της επιλογής σας : Πολλά :). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπιτικά φύτρα όλων των ειδών : Αλφάλφα, Τριγωνέλλα, Ραπανάκι, Κόκκινο Λάχανο, Σινάπι.  Εδώ βλέπετε φύτρα αλφάλφα.
  8. Λεπτές φέτες ψωμιού : 8.  Εδώ μπορείτε να δείτε σπιτικό λεπτό επίπεδο ψωμί από ινδική συνταγή, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ψωμί της επιλογής σας.

Μέθοδος Παρασκευής :

  1. Αλέστε ξηρούς καρπούς μακαντάμια ώστε να γίνουν μια χοντροκομμένη σκόνη και βάλτε την σε ένα μπολ.  Αυτή είναι μια βέγκαν παραλλαγή του τυριού Παρμεζάνα.
  2. Κόψτε λωρίδες από αβοκάντο, ντομάτα και κρεμμύδι/ανοιξιάτικο κρεμμύδι (φρέσκο κρεμμυδάκι).  Προτιμώ τα κρεμμύδια από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, καθώς τα κρεμμύδια είναι λίγο ζουμερά ενώ τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν είναι.
  3. Σε μια λεπτή φέτα ψωμιού βάλτε 3 φύλλα μαρουλιού.
  4. Βάλτε γενναιόδωρα φύτρα πάνω στα φύλλα.
  5. Βάλτε γενναιόδωρα αβοκάντο πάνω στα φύτρα.  Τα αβοκάντο θα δώσουν αυτό το ζουμερό και κρεμώδες αποτέλεσμα.
  6. Βάλτε επάνω φέτες ντομάτας και κρεμμυδιού.
  7. Ρίξτε από πάνω βέγκαν τυρί Παρμεζάνα.
  8. Ρίξτε λίγο αλάτι και λάδι.
  9. Και είστε έτοιμοι.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *