Πακόρας στον Ατμό (είδος Ζυμαρικού)


Αυτή είναι μια παραλλαγή στον ατμό του τηγανιτού πιάτου από την Ινδία που λέγεται Πακόρας.

Συστατικά :

  1. Αλεύρι ρεβιθιού : 2 κούπες
  2. Κρεμμύδι : 1
  3. Σπόροι κάρομ : 2 πρέζες
  4. Μπέικιν Σόδα : μια πρέζα
  5. Αλάτι για τη γεύση
  6. Νερό : ½ κούπα ή περισσότερο

Μέθοδος Παρασκευής :

  1. Προσθέστε όλα τα συστατικά μαζί.  Ελέγξτε για σβώλους αλευριού.
  2. Αν δεν έχετε δοχείο ατμού με μικρά βαθουλώματα όπως φαίνεται στην εικόνα, φτιάξτε το κουρκούτι λίγο πιο παχύ ώστε να μπορείτε να κάνετε τα ζυμαρικά με το χέρι και να τα βάλετε κατευθείαν στον ατμομάγειρα.
  3. Αν έχετε ένα δοχείο ατμού όπως αυτό που φαίνεται στην εικόνα, φτιάξτε το κουρκούτι όχι πολύ παχύ αλλά ούτε και πολύ λεπτό και πάρτε ένα κουτάλι και βάλτε σε κάθε ένα βαθούλωμα.
  4. Μαγειρέψτε τα στον ατμομάγειρα μέχρι να γίνουν.  Τσιμπίστε με ένα πηρούνι και θα πρέπει να βγει καθαρό από το κουρκούτι, τότε είναι έτοιμο.
  5. Βγάλτε τα και απλώστε τα σε ένα ταψί.  Ρίξτε λάδι γενναιόδωρα.  Και αφείστε για 3 λεπτά.
  6. Σερβίρετε.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *