Ρύζι με Λεμόνι




Συστατικά :

  1. Ρύζι : ½ κούπα
  2. Χυμός Λεμονιού : από ½ λεμόνι
  3. Κουρκούμη : ¼ κουταλιάς
  4. Φιστίκια – 20
  5. Σπόροι Κύμινου – 1 κουταλιά
  6. Σιναπόσποροι – 1 κουταλιά
  7. Λάδι : 1 κουταλιά
  8. Αλάτι για τη γεύση

Μέθοδος παρασκευής :

  1. Μαγειρέψτε το ρύζι στον ατμό. Προσθέστε όσο νερό χρειαστεί για να μαγειρευτεί. Το ρύζι χρειάζεται να είναι αφράτο και ανοικτό, όχι υγρό.
  2. Ταυτόχρονα ψήστε τα φιστίκια σε σιγανή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  3. Βάλτε τα ζεστά φιστίκια σε ένα πιάτο για να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν θα γίνουν τραγανά.
  4. Βάλτε το αχνιστό ρύζι σε ένα μπολ.
  5. Ζεστάνετε ένα τηγάνι και προσθέστε τους σιναπόσπορους. Άφηστε τους να τσιτσιρίξουν. Προσθέστε τους σπόρους κύμινου, αφήστε τους να ροδίσουν. Χύστε τους πάνω στο ρύζι.
  6. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά στο ρύζι και ανακατέψτε καλά.
  7. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού ή αλάτι, αν χρειάζεται.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *