Ταχινόπιτα


Συστατικά:
1. 300 γρ. ταχίνι
2. 1 φλυτζάνι ζάχαρη ολικής
3. 3 φλυτζάνια αλέυρι ολικής
4. 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ χωρίς φωσφορικά
5. 1 κουταλιά κανέλα
6. 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
7. 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
8. 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
9. 100 γρ σταφίδες μαύρες
10. 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροοπανισμένη
11. σουσάμι
12. 1/2 ποτήρι νερό

*Αντί για ζάχαρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 150 γρ σταφίδες.
Τις χτυπάτε με το νερό στο μπλέντερ.

Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε λεκάνη το νερό και διαλύουμε το ταχίνι και τη ζάχαρη
2. Προσθέτουμε το μπέικιν, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
3. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για 15 λεπτά
4. Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε για ακόμη 5 λεπτά
5. Πασπαλίζουμε το μείγμα με σουσάμι
6. Ρίχνουμε και σε όλο το ταψί σουσάμι για να μην κολλήσει η ταχινόπιτα
7. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου
8. Αν το μαχαίρι βγει στεγνό, η πίτα έτοιμη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *