Γκαράμ Μασάλα

 

Συστατικά :

 

  1. 6 τσόφλια Κάρδαμου
  2. 2 κουταλιές σπόροι Κολίανδρου
  3. 1 κουταλιά Γαρύφαλα
  4. 2” (5 εκ.) κομμάτι Κανέλας
  5. 4 κουταλάκια σπόροι Κύμινου
  6. 1 κουταλάκια κόκκοι μαύρου Πιπεριού
  7. 1 φύλλο Δάφνης

Μέθοδος παρασκευής :

Ψήστε κάθε συστατικό ξεχωριστά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να δίνει άρωμα.  Κάθε συστατικό πρέπει να ψηθει ξεχωριστά καθώς το καθένα είναι διαφορετικού μεγέθους.  Αν τα ανακατέψετε όλα και τα ψήσετε κάποια μπορεί να καούν και κάποια άλλα δεν θα έχουν ψηθεί καθόλου.

Αφού κρυώσουν, βάλτε τα όλα σε μια συσκευή άλεσης και φτιάξτε μια ξηρή μαλακή σκόνη.  Αν η σκονη είναι ζεστή μετά το άλεσμα απλώστε την σε μια λεία επιφάνεια και αφήστε την να κρυώσει τελείως.  Μετά βάλτε την σε ένα αεροστεγές βάζο.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά φαγητά και διαρκεί για πολύ καιρό.

Σημείωση :Αυτό είναι ένα λίγο καυτό και πικάντικο μείγμα. Υπάρχουν πολλά άλλα είδη μειγμάτων μπαχαρικών, μερικά ήπια, μερικά ξινά, μερικά για πιάτα ρυζιού, μερικά για φακές, μερικά για πιάτα λαχανικών. Θα τα καλύψουμε ένα προς ένα στις επόμενες καταχωρήσεις.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *