Οφέλη των Φύτρων και των Πράσινων Μικροφυτών


Πριν μάθουμε για τα οφέλη των φύτρων, ας καταλάβουμε μερικούς όρους.

  • Οι ζωντανές τροφές που παράγονται από ζωντανούς οργανισμούς προσφέρουν την ισχυρότερη υποστήριξη για την αναγέννηση των κυττάρων (25% της καθημερικής τροφής)
  • Οι βιοενεργές τροφές είναι οργανικά φρούτα και λαχανικά που συντηρούν τη ζωή (50% της καθημερινής τροφής)
  • Οι βιοστατικές τροφές συμπεριλαμβάνουν μαγειρεμένες τροφές (85% της θρεπτικής αξίας μπορεί να χαθεί στο μαγείρεμα), που επιβραδύνουν τη διαδικασία της ζωής και επιταχύνουν τη γήρανση (όχι περισσότερο από 25% της καθημερινής τροφής, αλλά αυτές δεν είναι σίγουρα το καλύτερο για το σώμα)
  • Οι βιο-όξινες τροφές θεωρούνται “καταστροφείς της ζωής” και περιλαμβάνουν τη ζάχαρη, το λευκό αλεύρι και όλες τις επεξεργασμένες τροφές.

Τώρα εδώ έχουμε τα οφέλη των φύτρων και των μικρών πράσινων φυτών :

  1. Τα ζωντανά φύτρα και τα πράσινα μικροφυτά είναι ποιοτική τροφή υψηλών βιοφωτονίων και παράγονται από ζωντανούς οργανισμούς.
  2. Είναι τροφές πλούσιες σε χλωροφύλλη και έτσι είναι οι πιο ισχυροί μας καθαριστές και οικοδόμοι του αίματος.
  3. Οι φύτρες και τα πράσινα μικροφυτά έχουν ένα γενναιόδωρο απόθεμα βιταμινών. Στην πραγματικότητα το περιεχόμενο των βιταμινών μερικών σπόρων μπορεί να αυξηθεί από 100% έως 2000% σε μερικές ημέρες φυτρώματος.  Ακόμα και οι σπόροι που μουλιάζουν, μέσα σε μια νύχτα, παράγουν μεγάλες ποσότητες του συμπλέγματος Βιταμινών Β και επίσης βιταμίνης C.
  4. Η διατροφή με φρέσκα φύτρα και πράσινα μικροφυτά παρέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σε μια εύκολα αφομοιώσιμη μορφή.  Ζωντανά ένζυμα, στα φύτρα, πηγαίνουν να εργαστούν ώστε να προχωνευτεί η πρωτείνη στα αμινοξέα που τα συνιστούν: αυτό τα κάνει να χωνεύονται και να απορροφώνται εύκολα από το σώμα.  Μπορούμε να χωνέψουμε φύτρα σε λιγότερο από το μισό χρόνο από όσο χρειαζόμαστε για τις μαγειρεμένες τροφές.  Οι μαγειρεμένες τροφές σχηματίζουν οξέα.  Η διαρκής κατανάλωση μαγειρεμένης τροφής μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, καθώς η κυτταρίνη που είναι απαραίτητη για την περίσταλση έχει αποσυντεθεί και μαλακώσει στο μαγείρεμα.
  5. Τα φύτρα και τα πράσινα μικροφυτά είναι αλκαλικά και έχουν μια αλκαλική επίδραση στο σώμα.
  6. Τα φύτρα και τα πράσινα μικροφυτά είναι μια θαυμάσια πηγή μετάλλων, απαραίτητων λιπαρών οξέων, πρωτεϊνικής ύλης, αντιοξειδωτικών και ζωντανών ενζύμων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *